HTML

NORMAFÁZÓK, avagy a KÜRT Zrt. bicajos csapata.

- Mi a különbség a fa és a bicikli között? - Fán nem lehet biciklizni, de biciklin lehet fázni. :-) Ez így nem teljesen igaz, mert van a Normafa, amire fel lehet bicajozni. Ennek bizonyítása érdekében elhatároztuk, hogy mi, vagyis a KÜRT Zrt. bicajosai, egy héten legalább egyszer feltekerünk oda Budaörsről. Ez a blog a naplója a Normafás túráinknak.

2011.09.01-i túra leírása

2011.09.01. 19:40 Kóczián Tibi

Résztvevők:
Bartal Laci
Márton Miki
Kóczián Tibor
Szekeres Gabi
Megtett út hossza: 19,31 km
Megtett szint: kb. 500 m
A túra teljes ideje: 2 óra 12 perc
A túra nettó ideje: 1 óra 25 perc Normafáig tartó út nettó ideje: 1 óra 0 perc (Lacinak kevesebb, majd 10 perccel) Normafáig tartó út bruttó ideje: 1 óra 18 perc (indulás: 17:07 / szárny: 17:38-17:39 / Normafa 18:25 / Normafa elindulunk le: 18:52 / Kürt 19:19 )
GPS adatok: Nem volt GPS nálunk.

Turistautak.hu -val jelölt és mért utunk felfelé: http://tinyurl.com/62crccn
Turistautak.hu -val jelölt és mért utunk lefelé: http://tinyurl.com/3mp7sgo
Megjegyzések, leírások:
Röviden:
A normál úton mentünk fel, és a szárny felé jöttünk le, majd tovább a murváson, és utána jobbra el a Sóvirág utcán legurultunk a Kürt-ig. (Miki az aszfalton egyenest ment fel a KFKI-ig, mi az erdőben a meredek és enyhén köves földúton, vagyis a szokásoson.)

 

Becsengettek!

 

A tanév első napján sokan előre jelezték, hogy hiányozni fognak majd, de ennek ellenére is négyen összejöttünk. Eléggé rosszul nézett volna ki, ha bukással kezdi valamelyikünk a tanév első napját, de szerencsére nem így történt. Példamutatóan  kemény hajtással vágtunk neki a túrának. Igaz, egy kis defekt azért bejátszott Mikinél, ami a bruttó időt csúnyán megnyújtotta, de a nettóval nem szégyenkezhetünk, két perc híján majdnem sikerült az álom 58 perc. (Gergő álma.)
Miki jó pár száz méteren át tolta a bringát, mire utolért minket az Úttörővasút átkelőjénél. Igaz, nem unatkozott, Gabi is vele volt. Laci tudta kisegíteni egy tartalék belsővel. Gyakorlott mozdulatokkal, viszonylag gyorsan kicseréltük a belsőt. A lyuk, ami egy-két milliméteres kicsípés volt a küllők felőli oldalán a belsőnek, feltehetőleg egy csúnya felütés eredménye. Miki utólag bevallotta, hogy már indulásnál laposnak találta a gumikat, de nem törődött vele. Hát igen, ez már a harmadik ilyen esetünk, előbb-utóbb csak megtanuljuk, hogy figyelni kell a guminyomásra!
Fent a Normafánál a szokásos fergeteges rétes választék fogadott minket. Dumcsiztunk és felfaltuk a réteseinket, majd Mikitől elbúcsúztunk, ő a szokása szerint hazagurult onnan.  (Sajnos csúcsfotót elfelejtettünk készíteni.)
Hárman száguldottunk le, elől Laci ment fergeteges vágtával egy ideig. A szárnyhoz csak én mentem fel, előtte jókora előnyt szereztem a lejtőkön, Gáborék nem jöttek fel utánam, siettek, így egyenest gurultak tovább a murváshoz.
Még kellemes világosban értünk le a KÜRT-höz, feltehetőleg az elkövetkezendő hetekben az egyre rövidebb napoknak köszönhetően ez már kevésbé fog összejönni. Fel is merült a kérdés, hogy vajon meddig tudunk még bicózni a Normafához, meddig lesz annyira világos, hogy ezt még megtegyük. Napnyugta után még fél óráig világos van, így szeptember után már az ötórai indulás esetén nem fogunk tudni világosba visszaérni. Tehát már csak egy hónap és vége a Normafázásnak erre az évre. :-( Hacsak nem nyomjuk tovább lámpákkal. ??? :-)

Ha már nem is bringázhatunk sokáig, a lényeg, hogy a mai napi bringázás is nagyon jól sikerült! :-)
 

2011.09.01.

Tibi

Laci és Tibi a szárnynál levő dombocska csúcsán. (Fényképet Szekeres Gabi készítette.)


Miki rövidít, kihagyja a szárnynál levő dombot. (Fényképet Szekeres Gabi készítette.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kurtosnormafazok.blog.hu/api/trackback/id/tr583196233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczián Tibi 2011.09.02. 10:51:11

Tegnap este befoltoztam Miki belső gumiján talált lukat. Másnap reggel azaz ma reggel felpumpáltam, hogy ellenőrizzem a ragasztást, de meglepetésemre még három hasonló kihasadással találkoztam ahol süvített ki a levegő. Ezek után feladtam és a kukába hajítottam a jó kis Schwalbe belsőt. :-( Tibi
süti beállítások módosítása