HTML

NORMAFÁZÓK, avagy a KÜRT Zrt. bicajos csapata.

- Mi a különbség a fa és a bicikli között? - Fán nem lehet biciklizni, de biciklin lehet fázni. :-) Ez így nem teljesen igaz, mert van a Normafa, amire fel lehet bicajozni. Ennek bizonyítása érdekében elhatároztuk, hogy mi, vagyis a KÜRT Zrt. bicajosai, egy héten legalább egyszer feltekerünk oda Budaörsről. Ez a blog a naplója a Normafás túráinknak.

2011.09.08-i túra leírása

2011.09.08. 19:28 Kóczián Tibi

Résztvevők:
Háromházi Csaba (Fillari Team)
Kóczián Tibor
Szekeres Gabi
Megtett út hossza: 19,15 km
Megtett szint: 733 m
A túra teljes ideje: 1 óra 42 perc
A túra nettó ideje: 1 óra 15 perc Normafáig tartó út nettó ideje: 53 perc (Tibinek 52 perc) Normafáig tartó út bruttó ideje: 54 perc (indulás: 17:13 / szárny: 17:38-17:39 / KFKI 17:51 / Normafa 18:06-07 / Normafáról elindultunk le: 18:31 / Kürt 18:55 )
GPS adatok: http://www.push-sportgps.com/index.php?q=1&pgs_action=view&pgs_training_grid=2600

Turistautak.hu -val jelölt és mért utunk felfelé: http://tinyurl.com/62crccn
Turistautak.hu -val jelölt és mért utunk lefelé: http://tinyurl.com/3mp7sgo
Megjegyzések, leírások:
Röviden:
Az eddig megszokott úton, vagyis normál úton mentünk fel és jöttünk le. 

 

Hívj el egy profit, rögtön jobb lesz a profit! :-)

 

Bartal Laciék remek időt futottak tegnap. Én nem vettem komolyan azt, amikor nekilendültünk, és azzal a jelszóval nyomtuk meg, hogy még jobb időt kell futnunk, mint Laciék, de arra jó volt ez a biztatás, hogy jól meghajtsuk magunkat.
Aztán ott volt velünk Bogi Csabija is, egy profi bicajos, akinek személye jó hatással volt ránk, hogy lendületesebb tempóval nyomjuk végig a távot. A szárnynál lepődtem meg, hogy mennyire jó időt sikerült tekernünk, 25 perc alatt felértünk, úgy mint tegnap Laciék. Ezek után joggal remélhettük, hogy nekünk is sikerülhet 56 perc alatt feljutni a Normafára. Egy percet sem pihentünk a szárnynál, csak az óra váltott 38-ról 39-re, már hajtottunk is tovább. Csabinak ekkor tűnt fel, hogy feltehetőleg mi nem a szokványos bringázási tempónkkal haladunk, helyette valami versenyfélével. Rá is kérdezett:
- Ez valami verseny?
- Igen - válaszoltam, de gyorsan levegőt is kellett vennem közben, ami megtörte a válasz nyugodtságát, így láthatta, hogy valóban komoly a dolog.
Persze Laci túrabeszámolója egyáltalán nem tett említést megerőltető hajtásról, beszélgettek felfelé. Nekünk azért jobb volt a dumcsi helyett a levegőt kapkodni, de azért mi sem némán, fapofával tekertünk, jutott néhány könnyebb szakaszon idő és erő a szóváltásra is. Csabi hol elől, hol hátul kísért minket, mint valami megfigyelő szemlélte a küzdelmünket. :-)
Az Úttörővasút előtt (alatt) pár száz méterrel a részidőnk alapján sejtettük, hogy ha jól megnyomjuk a végét, akkor még jobb időt is futhatunk mint Laciék. Neki is feszültünk, és apait-anyait beleadtunk, így értünk fel az eddigi túrasorozatunk legjobb idejével a Normafához. Túlszárnyaltuk Laciék idejét, és átléptük Gergő 58 perces álomhatárát a nettó és bruttó idők tekintetében. (Igaz, ma napközben Gergő valamit megsejtett, mert új 50 perces álomidőről írt egyik levelében. Máris feljebb tolta a mércét.)
Normafán a szokásos rétesezéssel ütöttük el a pihenés perceit. Hideg volt, véget ért a nyár, csak a fránya darazsak nem döglöttek még meg, ott ólálkodtak minduntalan körülöttünk. Lassan a világos napok is elmúlnak, talán még szeptember végéig tudunk bringázni, utána már csak lámpával. :-( Még most az utolsó hetekben bele kell húznunk, aztán vége, jön hat hónap sötétség, és majd csak március végén lesznek újra világos késő délutánok, esték.
A rétesezést nem húztuk soká, mert fáztunk a végén. Lefelé Csabi elvált tőlünk Makkosmária felé ment haza. Gáborral a szokásos úton gurultunk, és a szárnynál se álltunk meg. 

Jó kis bicajozás volt, szívünkben a példás teljesítés örömével. :-)

Budaörs, 2011.09.08.

Tibi
U.i.: Fényképet sajnos elfelejtettünk csinálni. :-(

 

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kurtosnormafazok.blog.hu/api/trackback/id/tr833212098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása